zdenacb píše:no nechci ti do toho kecat ale nevim zda je dobře nastartovat moto olej se nestačí ohřát a kondenzace vodních par která se utvoří chvilkovým zahřátím motoru se nestačí odpařit a jde to do oleje atd tak za mě v žádném případě jen tak nestartovat
Uznávám, že jsem to v tom předchozím příspěvku trochu zveličil... Doufám, že tam, kde letos motorka přes zimu bude, neklesne teplota pod 5°C (loni jsem parkoval v garáži, kde bylo kolem 8-10°C
)
Obvykle nechávám motorku ohřát víc (podle teploměru oleje), ten vzducháč se ohřeje celkem rychle... A navíc, tohle provádim obvykle tehdy, když je suchá silnice, svítí sluníčko a můžu se projet kousek kolem komína
Rozhodně jsem to nemyslel tak, že každej tejden vytáhnu motorku na mráz, na půl minuty nastartuju, mezitím si srknu svařáku, zajedu do garáže a jdu zpátky domu... Takovej barbar nejsem
Zlatá kejvačka
Ta žádný zazimování nezažila, stála v mraze každou zimu celičkej svůj život (od 60), děda jí za zimu párkát prošláp , já v tom taky pokračuju a kejva jezdí dodnes (ale není to ta, co jsem renovoval, ta má místo v baráku
)