Já jsem popravdě předloni vybíral podle jednoduchých kritérií: vyklápěčka (kvůli brýlím, co nosím), sluneční clona (zas kvůli brýlím, páč sluneční nemám), aby seděla na palici (a netlačily ty zasr.. brejle), trochu solidní v testech, samozřejmě příznivá cena, protože byl právě na světě druhej prcek...
Suma sumárum: za ty prachy celkem rozumná výklopka. Ano, je hlučnější než integrálka, co jsem měl dřív. Pro ticho bych musel sahnout k vyšší cenovce. Někomu taky vadí, že je relativně malá mezera mezi přední částí helmy a bradou. Při pár prvních použitích jsem z toho byl taky malinko nesvůj, ale zvykl jsem si a teď mi zas u jiných přileb vadí ta větší vůle (vzhledem ke stylu vnitřních vycpávek ale asi nehrozí, že by při pádu brada narazila přímo do dolního oblouku přilby). Při nízkých teplotách se objevil zajímavý jev, kdy se mlží jen takový pruh v levé části plexi, ale připisuju to zas té mé optice vevnitř. Proto jsem pořídil pinlock a problém by měl být vyřešen. Jináč uživatelsky přívětivá - snadné nandavání a zapínání, nikde netlačí ani při celodenních vyjížďkách, má to přípravu na instalaci handsfree, polstrování se dá dobře vyjmout pro čištění, stejně tak i plexi. Při jízdách v dešti na pohodu, dobře utěsněná. No a když jsem viděl ten Tourmax, rozhodl jsem se pro přestavbu na štítek, přeci jen se to na enduro víc hodí (snad nebudu zklamaný)...
Toť asi tak vše - kdyžtak další dotazy rád zodpovím